TotalBalance

LANDELIJK NETWERK

Totalbalance is een landelijk netwerk van christencoaches met elk hun eigen specialisme en/of passie.

TotalBalance staat voor:

De TotalBalance Methode is gebaseerd op onderstaande tekst:

De geest van God, de HEER, rust op mij, want de HEER heeft mij gezalfd. Om aan armen het goede nieuws te brengen heeft hij mij gezonden, om aan verslagen harten hoop te bieden, om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken en aan geketenden hun bevrijding, om een genadejaar van de Heer uit te roepen en een dag van wraak voor onze God, om allen die treuren te troosten.

Jesaja 61:1,2 

METHODIEK

TotalBalance biedt een uitgebalanceerd programma om het beste uit jezelf te halen, je koers te bepalen en tot je bestemming te komen.

Met vijf leidende thema’s: Geloven, Groeien, Genieten, Gezond leven en Liefhebben, formuleer je meetbare doelen om je ideale, door God gegeven leven te realiseren. De basis is de onverdiende genade die we door Jezus gekregen hebben. Er worden Bijbelse principes gebruikt die door iedereen kunnen worden toegepast.

TotalBalance gaat uit van een totaal mensbeeld, oftewel een holistische benadering van de mens.  De gehele mens is belangrijk, waarbij we op zoek gaan naar balans in geest, ziel en lichaam en we zowel naar privé- als werksituaties kijken.  Wanneer één van deze gebieden in disbalans is, zal dat effect hebben op de andere gebieden van je leven. 

De TotalBalance methode is een mix van therapie en coaching, op basis van pastoraat.  De therapie is enerzijds bedoeld om het verleden (wie was ik?)een goede plek te kunnen geven en anderzijds om ervan te kunnen leren voor de toekomst. De coaching is voor het heden (wie ben ik?) en de toekomst (wie word ik?).  Alle drie de onderdelen zijn op basis van pastoraat, waarbij Jezus en het gebed een belangrijke rol innemen in de zoektocht om die persoon te worden zoals God iemand bedoeld heeft. 

Bekijk hier de minitraining van TotalBalance. 

Wil je jouw hulpvraag ontdekken? Doe dan hier de gratis balanstest!

‘Ik gebied je: wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat de Heer, je God, staat je bij.’ Jozua 1:9

× Hoe kan ik je helpen?