VOORDELEN MASSAGE

HET DOEL VAN MASSAGE

Massage zorgt voor stressverlichting. Voor een betere gezondheid en meer welzijn stimuleert massage de bloedsomloop, zodat de weefsels meer zuurstof krijgen en de bloeddruk lager wordt: ze ontspant de spieren en vergroot de flexibiliteit van de gewrichten. Ook stimuleert ze het zenuwstelsel voor ontspanning of grotere alertheid. Ontpanning vermindert de effecten van stress. 

Massage is een versterkend middel zowel fysiek als emotioneel.

MASSAGE EN DE SPIEREN

Massage helpt de spieren door normale lichaamsprocessen te stimuleren. Afvalproducten worden van spiervezels losgemaakt zodat de spieren vrijer kunnen bewegen.

MASSAGE EN HET ZENUWSTELSEL

Massage stimuleert het centrale zenuwstelsel via de perifere zenuwen in de huid. Dit stimuleert weer het autonome zenuwstelsel. Als er één systeem wordt overgestimuleerd, dragen de therapeutische effecten van massage bij aan de inwendige balans, zodat het lichaam kan rusten en de herstelprocessen kunnen plaatsvinden.

MASSAGE EN BLOEDSOMLOOP

Massage helpt de bloedcirculatie te verbeteren door haar te stimuleren. Afvalproducten worden vanaf de spieren via haarvaatjes en aderen weggevoerd, zodat voedingsstoffen beter via de slagaderen en de haarvaatjes naar de spieren en organen te vervoeren zijn. De verzachtende effecten van massage kunnen ook een weldadig effect op de hartslag hebben.

MASSAGE EN HET LYMFSTELSEL

Massage stimuleert de afvoer van metabolisch afval. Het lymfstelsel is een van de middelen om dit afval te transporteren en helpt het lichaam gezond te houden. Overtollige vloeistof of de gevolgen van een verwonding worden via de lymfvaten en -knopen gefilterd, zodat het lichaam zichzelf beter kan repareren en sneller van een trauma kan herstellen. 

DE VOORDELEN ZIJN ENORM 

De massages die ik aanbied, kunnen dus helpen om stress te verminderen, het immuunsysteem te verbeteren, ontstekingen te verminderen en de balans in het lichaam te ondersteunen.

Het geeft een boost aan je weerstand en je voelt je daarna helemaal ontspannen. 

Je kunt mij ook vinden op social media

× Hoe kan ik je helpen?